Първо търсих но не намерих такава тема. Та проблема е следният: Снощи качвам се паля форсирам на място и се чува един свирещ шум от към съединителя между 2К и 4к оборота. Ако натисна педала на съединителя, този шум липсва. В движение на скорост също се чува, ако освободя от скорост изчезва. Други проблеми няма, педала отлепя нормално, не буксува, само този шум. Ще я закарам на сервиз, но ми е много натоварено време и за това питам за предположения. Предварително благодаря за отговорите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
"Свирене" от съединителя.
Collapse
X
-
При мен подобно нещо беше вътрешна лагер помпа, но може и да е различно, шум по тоя начин се диагностицира трудно....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
при мен беше като натисна съединителя и тогава се чуваше ,но от пролетта като се затопли времето и изчезна сега чакам да видя като застудe е дали пак ще се появиsigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Звученето му е точно като на съчмен лагер без смазка , сутринта докато беше студен двигателя свиреше при всички положения на съединителя, после започна да свири само при ненатиснат педал като снощи. По едно време свистенето се смени с шум подобен на жужене и после изчезна. Съединителя си зацепва перфектно. Когато минах през майстора двигателя мъркаше като котенце и не искаше да издава никакъв звук. По описанието майстора каза, че най-вероятно е някакъв си лагер, но да си карам така докато шума не се появи трайно. За съжаление не го попитах за какви пари все пак става въпрос и дали може да стане голяма беля.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение......... Когато минах през майстора двигателя мъркаше като котенце и не искаше да издава никакъв звук. По описанието майстора каза, че най-вероятно е някакъв си лагер, но да си карам така докато шума не се появи трайно. За съжаление не го попитах за какви пари все пак става въпрос и дали може да стане голяма беля.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеВече фучи постоянно, майстора рече аксеален лагер и комплект съединител за смяна. Пак ще има цифромания.иначе всичко лагер и съединител е към 450лв
Last edited by totii; d.m.y г., 19:51.sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
13 годишна кола е, а и съединителя може да не е сменян никога - нормално е. А и тя хилядарката нали знаеш, че е литнала от "приятелски" съвети - Дебитомера и дросела са развалени - купи си нови! Нормално е да иска смяна на съединител. А при лизинга има едно лошо нещо - винаги може да си останеш без него. а..и другото лошо - Ако ти е нова колата на лизинг, нали се сещаш, че гаранцията върви само от оторизирания сервиз за дадената марка
. В случай по добре ще е да си купиш Ферари от Ebay
Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеВ рамките само на месец хилядарка ще литне. Почвам да се замислям, дали не е по-изгодно да плащам лизинга на нов автомобил от колкото поддръжката на стар.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Не знам защо се косите толкова за този съединител.Нормално е за кола на толкова години и километри.Аз съм имал три коли досега и трите на старо и на трите съм им сменял съединителя /без на сегашната/. Съединителя е консуматив, който си има определен живот в километри и начин на експлоатация.
_156_2,4_JTD_136hp_-EX
156 FL 1,9 JTD 115hp "05
Comment
Comment